WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Centrosofie maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info
NL EN

"at the center of yourself you will find everything and everyone, nothing and no-one, you will find your true self"

Centrosofie

De Wijsheid van Centered Living.


Centrosofie is een andere manier om naar het leven te kijken, om in periodes van chaos evenwichtiger in het leven te staan, in onze relaties en op het  werk. Het ondersteunt ons gezond “zijn” om zo een vol en intens leven te leiden. Het stimuleert een verregaande vorm van zelfredzaamheid, waarbij we een overzicht krijgen van de vele verschillende aspecten die ons leven sturen. Het helpt ons meer “gecenterd” in het leven te staan.Centrosofie - een levensvisie

Centrosofie is een levensvisie waarbij het Centering® model als werktuig gebruikt wordt en waarbij wetenschap en universele wetten hand in hand gaan.  De universele wetten weerspiegelen de achterliggende dynamiek van de orde en harmonie in ons universum. Centrosophy plaatst mensen centraal en gaat de dynamiek met de verschillende niveaus bekijken : het persoonlijke, relationele, ecologische en Kosmische niveau. Het helpt om circulair  naar het leven te kijken en naar het totale plaatje te kijken, zonder de verbindingen uit het oog te verliezen. Het is een manier om onszelf terug naar verbondenheid te brengen en zo de kracht binnen onszelf te leren herontdekken. Multi- en crossdisciplinair helpt het mensen om voorbij de vorm te kijken en los te denken van dualiteit. Het is bovenal een manier van leven, elke dag opnieuw.

Centering

Centering gaat over de ontdekkingsreis in ons lichaam, onze relaties, ons leven en onze ziel. Centering gaat over het leren ontdekken wie we zijn, hoe we functioneren in relatie tot anderen en wat we hier komen doen.

meer uitleg

Centrosofie - de bezielers


Kurt Pattyn, Centering practitioner, osteopaat.D.O, stichter en medebezieler van het Souldance instituut, heeft jarenlange ervaring in lichaamswerk, relatiedynamieken en oude wijsheden uit de Westerse en Oosterse cultuur. Op basis van zijn persoonlijke ervaring en zijn ervaring met het begeleiden van mensen en groepen, heeft Kurt de levensbeschouwing Centrosofie en Centered living ontwikkeld, met het daarmee gepaard gaande Centering® model en de toepassing hiervan op het lichaam: bodyspirit, om een antwoord te bieden op verschillende soorten problematiek. Dit alles wordt Centering genoemd.

KURT PATTYN

Centering practitioner®, Osteopaat D.O., Kinesitherapeut, Herborist, Centering coach®, Centering facilitator®

 

NELE VANDEZANDE

Kinesitherapeut, relaxatie- & ademtherapeut, Erkend lesgeefster Dans de 5 ritmes®, Open Floor movement, Therapy in Motion. Centering coach®, Centering facilitator®


Over ons

Souldance - een Centrosofisch Centrum


Visie

Souldance wil het Centrosofisch denken uitdragen in de maatschappij om zo deze unieke visie te implementeren in het dagdagelijkse leven via Centered living., enhet Centrosofisch denken via de kennis van het Centering® model van Kurt Pattyn, multidisciplinair uit te dragen in o.a. de medische en paramedische sectoren, bedrijven, organisaties en onderwijs. We dragen deze visie uit  onder de vorm van professionele opleidingen, jaartrainingen, groeitrajecten, workshops, voordrachten, sessies,...  Dit kan in groep en/of individueel, op maat of via bestaande modules. Er is een denktank actief die deze visie verder onderzoekt, uitdiept en de implementatie ervan bekijkt in verschillende sectoren en lagen van de maatschappij.

 

Missie

Souldance is een platform en kenniscentrum waar een groep enthousiaste therapeuten, coachen en trainers de krachten bundelen vanuit het Centrosofisch denken. Het is de basis waar Centered living, via persoonlijke bewustzijnsprocessen en professionele ontwikkelingen aangeboden en ervaren wordt, om zo de Centrosofische principes te integreren in het dagdagelijkse leven.

Souldance is een kenniscentrum waar Centrosofie en Centered living onderzocht en gepromoot wordt.

Contacteer ons.

 

"Er zijn doorheen de jaren een bepaald aantal belangrijke psychologische modellen uitgewerkt, maar in geen enkel model kan het model centering worden ondergebracht. Sterker nog, veel modellen kunnen op hun beurt wel perfect ondergebracht worden in het centering model."

Geert Vercruysse bedrijfspsycholoog

Ontdek de filosofie van Centered Living.