WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Centrosofie maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info
NL EN

Over Centrosofie


Centrosofie  is een levensvisie waarbij je het Centering® model als tool kan gebruiken in je eigen leven en lichaam en die kan leiden tot een andere manier van leven: Centered living. Het is een holistisch model dat o.a. kan toegepast worden op jezelf, in relaties, op de werkvloer, in bedrijven, scholen of organisaties.Centering - een totaalpakket

Centering gaat over de ontdekkingsreis in ons lichaam, in onze relaties, ons leven en onze ziel. Centering gaat over het leren ontdekken wie we zijn, hoe we functioneren in relatie tot anderen en wat we hier komen doen.

Om daar te geraken gebruiken we de filosofie Centrosofie met zijn werkmiddelen.

Centrosofie - een visie

Om tot Centering te komen, wenden we Centrosofie aan, een andere manier van kijken naar de wereld: circulair kijken en het totaalplaatje zien, zonder alle verschillende verbindingen uit het oog te verliezen.
Een manier van leven, elke dag opnieuw.

 

Het CenteringĀ® model als werkmiddel

Het Centering® model is een dynamisch, ervaringsgericht, werktuig dat ons helpt om op een andere manier te kijken naar gezondheid en de aanpak binnen de gezondheidszorg.

Het Centering® model  biedt een platform aan waar alle therapeutische modellen, therapieën, therapeuten en  behandelingen samengebracht kunnen worden. Het model spoort aan tot meer zelfredzaamheid en geeft mensen het gereedschap in handen om hun problemen op een andere manier te bekijken en er anders mee te leren omgaan.

Het Centering® model kan ook buiten de gezondheidssector toegepast worden. Het model hanteert een filosofie die kan toegepast worden in relaties, op de werkvloer, in bedrijven, scholen, organisaties, sportclubs, enz…

Het Centering® model steunt op 6 belangrijke centrosofische principes

Bodyspirit - de toepassing

Hoe kunnen we dit toepassen op het menselijk lichaam?
Bodyspirit is het Centering® model toegepast op het menselijk lichaam tot op cellulair niveau en kan ons meer inzicht geven in bepaalde krachten, kennis en wijsheid van het lichaam.
Bodyspirit is een manier om onszelf te verdiepen in de intuïtieve wijsheid van ‘het lichaam’ en om het lichaam op cellulair niveau te openen in contact met andere lagen van bewustzijn in en rond het lichaam.

 

Centered Living - een manier van leven

Centered living is een manier van leven waarbij het Centrosofisch denken centraal staat. Het is de weg die men aflegt tot heroriëntatie en herontdekken van zichzelf, met als doel meer contact te krijgen met zijn of haar eigen essentie en dit uit te kunnen dragen binnen het gezin, de organisatie, het bedrijf, …. Het brengt ons van overleven naar leven, van dromen naar realiseren, van niet weten naar inzicht, van twijfel naar duidelijkheid, van beperking naar mogelijkheden, van of - of naar en en, van boven-onder naar evenwaardigheid, van afgescheidenheid naar verbondenheid, van denken naar ervaren, van kennis naar wijsheid, van angst naar vertrouwen en van introspectie naar transformatie.

Ontdek de filosofie van Centered Living.