WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Centrosofie maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info
NL EN

Voor wie

Centrosofie is voor iedereen


Onze maatschappij raast aan een enorm tempo verder. Technologieën volgen elkaar aan een snel tempo op en doen grenzen vervagen. Deze evolutie heeft zijn voordelen, maar zorgt eveneens voor de nodige moeilijkheden en uitdagingen. Gezondheid en gezin komen steeds meer onder druk te staan en bedrijven, organisaties, scholen beseffen dat bepaalde systemen niet meer voldoende werken, maar ze hebben niet altijd een antwoord op hun weg naar vernieuwing en verandering.


 Opleiding Embodiment in de gezondheidszorg //NIEUW//

Embodiment kent een opmars in de gezondheidszorg. Onderzoek wijst uit dat het proces en de toegepaste therapie nog effectiever zijn als er een koppeling wordt gemaakt naar het lichaam van de patiënt. In de loop van de bijna dertig jaar die we bij Souldance met het lichaam werken, hebben we een methode ontwikkeld die je makkelijk kan toepassen in je praktijk als psycholoog, psychotherapeut, osteopaat, diëtist, podoloog, logopedist, mindfulnesstrainer, yogatherapeut, muziektherapeut, stress- en burn-outcoach en -therapeut, ...

Wat biedt deze 1-jarige opleiding? Lees het hier.

Heb je nog vragen? Contacteer ons of kom langs op een van onze infomomenten.

Het persoonlijk groeitraject - Centered living

Centered living is een traject in levenswijsheid dat gebaseerd is op het Centering® model. Het is een ervaringsgericht groeiproces waarin bewustwording centraal staat. Het groeitraject is bedoeld voor mensen die bewust een diepe reis naar binnen wensen te maken. Je kiest ervoor om een periode bezig te zijn met wie je werkelijk bent en om zicht te krijgen op wat je tegenhoudt in het neerzetten van je kwaliteiten.

Meer info? Klik hier.

Professionele opleiding Centering® practitioner - zorgsector

De opleiding tot Centering® Practitioner is een ervaringsgericht traject dat je leert de totaliteit van je cliënt en zijn levensproces te benaderen en te ondersteunen.

In deze opleiding gebruiken we het fysieke lichaam als toegangspoort om in contact te komen met de wijsheid van het lichaam. Aaanvullend leert de practitioner de dynamiek van het Centering® model te gebruiken om zo coachingsadvies mee te geven. De centering practitioner gebruikt hands-on technieken om een sessie te begeleiden.

Dit alles wordt aangevuld met een uitgebreide studie van anatomie, fysiologie, neurologie, biomechanica, embryologie, therapeutische vaardigheden, etc.. We benadrukken dat deze opleiding gestoeld is op wetenschappelijke theorieën.

Meer info? Klik hier.

Professionele opleiding Centering®-coach - zorgsector, organisaties en bedrijven

De  opleiding tot Centering® coach is een ervaringsgericht traject dat je leert de totaliteit van je cliënt en zijn levensproces te benaderen en te ondersteunen.

We gebruiken het gesprek als toegangspoort voor meer inzicht in het proces of de levensweg van de persoon. Daarnaast leren we de cliënt fysieke vaardigheden, relaxatietechnieken, ademhalingstechnieken aan en geven we mee hoe hij/zij ze kan toepassen in zijn/haar leven.

Dit alles wordt aangevuld met een uitgebreide studie van coachingtechnieken, methodieken, toegepast op de typologieën, pathologieën, het Centering® model en de verschillende lagen van bodyspirit, therapeutische vaardigheden, enz… Deze opleiding is gestoeld op wetenschappelijke theorieën.

Meer info? Klik hier.

Professionele opleiding adem-en relaxatieconsulent - zorgsector, organisaties en bedrijven

Deze opleiding biedt de hulpverlener handvatten om via relaxatie- en ademhalingstechnieken gepersonaliseerde programma’s op te maken die tegemoet komen aan de noden en de persoonlijkheid van de cliënt,volgens de principes van het Centering® model. De technieken die aangeleerd worden hebben hun dienst ten volle bewezen en zijn wetenschappelijk onderbouwd en aanvaard in de gezondheidszorg. Daarnaast worden er coachingtechnieken aangeleerd.

Deze twee jaren vormen de basis voor de opleiding centering coach. Na deze opleiding kan je de twee masterjaren tot centering coach volgen.

Meer info? Klik hier.

Professionele opleiding Centering® facilitator - bedrijven en organisaties

In deze opleiding leer je de visie van het Centering® model toe te passen binnen je eigen vakgebied, organisatie, werkveld.

Een facilitator gebruikt het Centering® model als kader om veranderingen en doelstellingen te bewerkstelligen in de organisatie, bij medewerkers en bij zichzelf, waardoor creativiteit en welbevinden gestimuleerd worden en iedereen zijn competenties en kwaliteiten optimaal kan benutten. De bedoeling is om centered living & working te integreren.

Meer info? Klik hier.

Ontdek de filosofie van Centered Living.