WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Centrosofie maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info
NL EN

VEELGESTELDE VRAGEN

We beantwoorden graag al uw vragen. Niet gevonden wat u zocht? 
Contacteer ons en stel uw vraag!
 • Wat betekent het woord centrosofie?

  Centrosofie = centering & sophia of wijsheid. Het is een levensvisie waarbij je het Centering® model als tool kan gebruiken in je eigen leven en lichaam en die kan leiden tot een andere manier van leven: Centered living.

 • Wat wordt bedoeld met centering?

  Centering gaat over de ontdekkingsreis in ons lichaam, onze relaties, ons leven en onze ziel. Centering gaat over het leren ontdekken wie we zijn, hoe we functioneren in relatie tot anderen en wat we hier komen doen.

 • Wat is centered living?

  Centered living is een manier van leven waarbij het Centrosofisch denken centraal staat. Het is de weg die men aflegt tot heroriëntatie en herontdekken van zichzelf met als doel contact te hebben met zijn of haar eigen essentie. Het brengt ons van overleven naar leven, van dromen naar realiseren, van niet weten naar inzicht, van twijfel naar duidelijkheid, van beperking naar mogelijkheden, van of - of naar en – en, van boven – onder naar even waardigheid, van afgescheidenheid naar verbondenheid, van denken naar ervaren, van kennis naar wijsheid, van angst naar vertrouwen en van introspectie naar transformatie.

 • Wat is embodiment?

  Embodiment of belichaming betekent dat al onze emoties, gedachten en krachten aanwezig zijn in ons lichaam en hoe sterker we ze voelen, hoe beter onze belichaming is of hoe meer voeling we krijgen met ons fysiek lichaam.

 • Waarvoor kan ik centrosofie aanwenden?

  Centrosofie leert ons, samen met de inzichten van het Centering® model, op een specifieke manier naar het leven te kijken en deze visie toe te passen in ons leven, op onze relaties en op ons werk.  Dan komen we tot centered living.

 • Voor wie dient centrosofie/centered living?

  Centrosofie is een andere manier om naar het leven te kijken, om in periodes van chaos meer evenwichtig in het leven te staan, in onze relaties en op het  werk. Het ondersteunt ons gezond “zijn” om zo een vol en intens leven te kunnen leiden. Het stimuleert een verregaande vorm van zelfredzaamheid, waarbij we een overzicht krijgen van de vele verschillende aspecten die ons leven sturen. Het helpt ons meer “gecenterd” in het leven te staan.

 • Wat is bodyspirit?

  Bodyspirit gaat over de kracht van ons lichaam, deze te leren kennen en ervaren. Elke structuur of deel van ons lichaam heeft niet alleen een bepaalde functie, maar draagt ook specifieke emoties, gedachten en krachten in zich. Ons lichaam is de toegangspoort tot al onze mogelijkheden en talenten. Bodyspirit geeft je bepaalde werkmiddelen en focuspunten in je lichaam die je kan gebruiken in je leven wanneer je ze nodig hebt.

Ontdek de filosofie van Centered Living.