WIJ MAKEN GEBRUIK VAN COOKIES

De website van Centrosofie maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Door het verder gebruiken van deze website, gaat u hier expliciet mee akkoord.

Ok Meer info
NL EN

Principes


Het Centering® model steunt op 6 belangrijke centrosofische principes.360° visie: circulair systeem

De dynamieken tussen de 4 grote aspecten: het fysieke, mentale, energetische en emotionele, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en dienen gelijkwaardig behandeld te worden. Het is een circulair systeem en een en-en verhaal.

Het één hangt vast aan het ander.
Om iets fundamenteel te veranderen in je leven, dienen alle 4 de aspecten bekeken te worden.

360 tot de 4de: integreert de 4 niveaus en helpt ons te kijken naar de totaliteit

Het model hanteert niet alleen de visie van 360 graden, maar integreert eveneens de verschillende niveaus en dimensies: het persoonlijk niveau, het niveau van relaties, het ecologisch niveau en het universeel niveau. Een bedrijf, organisatie of school kan ook benaderd worden vanuit de verschillende niveaus en 360°.

Verbondenheid

Alleen naar de totaliteit kijken is niet voldoende. Zonder verbindingen is de totaliteit een verzameling van gefragmenteerde delen. Het wereldwijde web biedt een enorm platform van informatie aan, maar wanneer je niet ingelogd bent, m.a.w. geen verbinding maakt met internet,  kan je het niet gebruiken. We moeten onszelf dus verbinden met die totaliteit om gebruik te kunnen maken van al onze mogelijkheden. Op die manier leren we kwaliteiten in onszelf ontdekken en gebruiken. Verbindingen maken of stimuleren brengt iets in beweging, helpt ons kracht op te doen en toont ons hoe we deze kunnen aanwenden en toepassen in ons leven. De kracht van verbindingen zorgt ervoor dat de totaliteit optimaal en als eenheid kan functioneren.

Dynamiek

Alles hangt aan elkaar en werkt met elkaar samen volgens een specifieke dynamiek en principes.
Alles heeft invloed op elkaar door verbondenheid.

Er is een constante dynamiek die resultaten teweeg brengt.

Velden van intelligentie

Kijken voorbij de vorm.
Hoe kom je tot een idee om iets te realiseren?
Alles is energie met een bepaalde intelligentie. We putten vanuit een veld van intelligentie om tot iets te komen.

Het principe van centering

We leven in een fysiek lichaam en in een fysieke werkelijkheid, die verbonden is met verschillende niveaus en dimensies buiten onszelf. Zolang we denken in termen van buiten en binnen, goed en kwaad, positief en negatief blijven we hangen in de dualiteit. Het principe van centering leert ons te kijken voorbij de dualiteit en ons menselijk lichaam te zien als een holografisch lichaam dat de wijsheid en de kennis van onze voorouders, de aarde en het universum (bodyspirit) omvat. Pas wanneer we onszelf volledig accepteren en niet meer los zien van anderen, de aarde en het universum kunnen we groeien naar meer kracht en eenheid.

Ontdek de filosofie van Centered Living.